• ورود
  • هیچ محصولی در سبد خرید نیست.

مستندسازی از میراث ناملموس برای آیندگان ضروری است

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی گیلان: مستندسازی از میراث ناملموس برای آیندگان ضروری است

به گزارش روابط عمومی اداره‌کل فرهنگ و ارشاد اسلامی گیلان، فیروز فاضلی، ظهر امروز در نشست هماهنگی برگزاری جشنواره مستند میراث ناملموس استان گیلان (چالش فیلم‌سازی در ۷۲ ساعت) در رشت، با اشاره به اینکه احساس، باورداشت و رفتار سه ضلع و ویژگی یک میراث ناملموس محسوب می‌شوند، اظهار کرد: در این میان می‌توانیم افرادی را نیز به عنوان میراث ناملموس تلقی کنیم که همه آنها در ابتدا با احساس وارد این عرصه شده و در ادامه این احساس به یک باورداشت و نگرش در میان آنها و سپس به یک نوع رفتار تبدیل شده است.

وی با بیان اینکه نسل جدید باید از ضلع دیگری در این مسیر حرکت کنند، افزود: نسل جدید با رفتار، شروع و آن‌را تبدیل به یک باورداشت کرده و سپس به احساس می‌رسند. اما آنچه که از برگزاری این جشنواره مورد انتظار است این بوده که همه آنچه که به عنوان میراث ناملموس وجود دارد در یک مقطع زمانی و مکانی خود را به نمایش می‌گذارد.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی گیلان با اشاره به اینکه مردم استان در زمان شیوع ویروس کرونا، فرهنگ خود را به نمایش گذاشتند، گفت: رسیدن به نقطه امروز و کنترل نسبی این ویروس با امکانات ملموس امکان پذیر نبوده؛ بلکه این‌ها با فرهنگ، هنر و هوشمندی مردم گیلان به کمک آنها آمده است.

فاضلی با بیان اینکه مسیر را باید به گونه‌ای تنظیم کنیم که ادامه راه تضمین شده باشد، تصریح کرد: با توجه به اینکه جشنواره مستند میراث ناملموس برای نخستین بار در کشور و استان گیلان برگزار می‌شود که این نیز نوعی خسران و زیان است!؛ باید از ظرفیت‌های میراث فرهنگی برای تداوم این مسیر، و از مسئولان برخی دستگاه‌های فرهنگی دیگر نیز در اجرای این برنامه‌ها استفاده شود تا برگزاری این جشنواره تداوم یابد.

وی در ادامه با اشاره به اینکه باید از ظرفیت همه استان گیلان برای برگزاری این جشنواره استفاده شود، بیان کرد: چهار موضوع نشریه، چاپ، عکاسی و کتابفروشی محورهای ساخت این جشنواره و چالش فیلم‌سازی در ۷۲ ساعت است که در استان گیلان در هر کدام از این موضوعات دارای تاریخچه غنی و طولانی هستیم و به‌عنوان میراث ناملموس محسوب شده و برای جلوگیری از نابودی و فراموشی این میراث برگزاری چنین جشنواره‌های مهم و حائز اهمیت است.

فاضلی با تأکید بر اینکه باید این میراث برای نسل‌های آینده حفظ شود، اظهار کرد: امروز جوانان ما نیازمند الگو هستند زیرا زمان اسطوره پروری گذشته است؛ اگر ما الگو پروری نکرده و به این موضوع مهم توجه نکنیم قطعاً جوانان ما به سمت الگوهای دیگر می‌روند.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی گیلان با بیان اینکه با برگزاری این جشنواره الگوهای فرهنگی و هنری خوبی برای جوانان ایرانی و گیلانی ساخته و معرفی می‌شوند، گفت: هیچ کس نمی‌تواند مشهور شود مگر اینکه با فرهنگ و هنر ارتباط داشته باشد؛ اصلی که همیشه وجود داشته و بعد از این نیز وجود خواهد داشت.

26 اردیبهشت 1400

0 پاسخ به "مستندسازی از میراث ناملموس برای آیندگان ضروری است"

ارسال یک پیام

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

درباره ما

موسسه فرهنگي هنري چشم انداز فردا در سال 1382 در رشت و با هدف توسعه و ترويج فرهنگ و هنر متعالي و اصيل تأسيس شد و در حال حاضر در زمينه هاي آموزش موسيقی ،نمایش و هنرهاي تجسمي از سطوح پايه تا ديپلم مشغول به فعاليت است .

  • گیلان، رشت، گلسار، خیابان 80، پلاک 8
  • 01332130483
  • 09111436760
  • info@cheshmandazfarda.ir

logo-samandehi